# Transcript of Pepper&Carrot Episode 06 [gd]

## Notes

Providing transcripts is optional for translators.
The Pepper&Carrot site will work fine without them,
but they help for accessibility, screen readers and language learners.

Read https://www.peppercarrot.com/en/static14/documentation&page=062_Transcripts
for more information and documentation.

## Pages

### P00

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Tiotal|1|False|Eapasod 6: Co-fharpais nan deoch

### P01

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Peabar|1|True|Iochd, thuit mi ’nam chadal gun dùnadh na h-uinneige a-rithist ...
Peabar|2|True|... tha i cho gaothach ...
Peabar|3|False|... agus carson a chì mi Comona air an uinneag?
Peabar|4|False|COMONA!
Peabar|5|False|Co-fharpais nan deoch!
Peabar|6|False|Feumaidh ... gun do thuit mi ’nam chadal gun fhiosda!
Peabar|7|True|... ach ...
Peabar|8|False|Cà’ bheil mi ?!?
Eun|10|False|àg?|nowhitespace
Eun|9|True|mh|nowhitespace
Nòta|11|False|* Faic Eapasod 4: An sàr-bheachd

### P02

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Peabar|1|False|!!!
Peabar|2|False|A Churrain! Nach tusa an gaisgeach a smaoinich air mo thoirt dhan cho-fharpais!
Peabar|3|False|Mìor-bhail-each !|nowhitespace
Peabar|4|True|Thug thu fiù deoch leinn, mo cuid aodaich agus an ad agam ...
Peabar|5|False|... saoil dè an deoch a thagh thu ...

### P03

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Peabar|1|False|GU DÈ ?!!
Àrd-bhàillidh Chomona|3|False|Mar àrd-bhàillidh Chomona, tha mi a’ gairm gu bheil co-fharpais nan deoch ... air fhosgladh !
Àrd-bhàillidh Chomona|4|False|Tha e ’na thoileachas mòr dha ’r baile gu bheil sinn a’ cur fàilte air ceathrar bhana-bhuidseach dhan chiad cho-fharpais againn a-riamh!
Àrd-bhàillidh Chomona|5|True|Cuiribh ur làmhan ri chèile
Àrd-bhàillidh Chomona|6|False|gu mòr
Sgrìobhte|2|False|Co-fharpais deochan Chomona

### P04

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
An èisteachd|26|False|Clapan
Àrd-bhàillidh Chomona|1|True|Thàinig i na mìltean mòra o Aonadh nan Teicneolach 's tha e ’na ònar dhomh ur n-aithne a chur air tè thaitneach ’s innleachdach ...
Àrd-bhàillidh Chomona|3|True|Cuiribh ur làmhan ri chèile dh' ar nighean fhèin, bana-bhuidseach Chomona ...
Àrd-bhàillidh Chomona|5|True|Tha an treas co-fharpaisiche againn à dùthaich laighe nan gealach ...
Àrd-bhàillidh Chomona|7|True|... agus mu dheireadh thall, tha an co-fharpaisiche mu dheireadh againn à coille Ceann na Feòraige ...
Àrd-bhàillidh Chomona|2|False|Costag !
Àrd-bhàillidh Chomona|4|False|Cròch !
Àrd-bhàillidh Chomona|6|False|Sidimi !
Àrd-bhàillidh Chomona|8|False|Peabar !
Àrd-bhàillidh Chomona|9|True|Gun tòisicheadh na geamannan!
Àrd-bhàillidh Chomona|10|False|Bhòtaidh sinn le meidh-bualadh-bhasan
Àrd-bhàillidh Chomona|11|False|Tòisicheamaid le taisbeanadh Chostag
Costag|14|False|... na biodh an t-eagal oirbh tuilleadh air a’ bhàs, taing do ...
Costag|15|True|... Dheoch na
Costag|16|False|SÒMBAIDHEACHD !
An èisteachd|17|True|Clapan
An èisteachd|18|True|Clapan
An èisteachd|19|True|Clapan
An èisteachd|20|True|Clapan
An èisteachd|21|True|Clapan
An èisteachd|22|True|Clapan
An èisteachd|23|True|Clapan
An èisteachd|24|True|Clapan
An èisteachd|25|True|Clapan
Costag|13|False|A mhnathan ⁊ a dhaoine-uaisle ...

### P05

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Àrd-bhàillidh Chomona|1|False|IONGANTACH !
An èisteachd|3|True|Clapan
An èisteachd|4|True|Clapan
An èisteachd|5|True|Clapan
An èisteachd|6|True|Clapan
An èisteachd|7|True|Clapan
An èisteachd|8|True|Clapan
An èisteachd|9|True|Clapan
An èisteachd|10|True|Clapan
An èisteachd|11|True|Clapan
An èisteachd|12|True|Clapan
An èisteachd|13|True|Clapan
An èisteachd|14|True|Clapan
An èisteachd|15|True|Clapan
An èisteachd|16|False|Clapan
Cròch|18|True|oir seo an deoch
Cròch|17|True|... ach caomhnaibh ur bualadh bhasan, a muinntir Chomona !
Cròch|21|False|... agus am farmad orra!
Cròch|19|False|AGAMSA
Cròch|24|False|TÒISEALACHD !
Cròch|23|True|... Dheoch na
Cròch|22|False|... tha e furasta 's cha leig sibh a leas ach aon bhoinneag bhìodach a ghabhail de ...
An èisteachd|25|True|Clapan
An èisteachd|26|True|Clapan
An èisteachd|27|True|Clapan
An èisteachd|28|True|Clapan
An èisteachd|29|True|Clapan
An èisteachd|30|True|Clapan
An èisteachd|31|True|Clapan
An èisteachd|32|True|Clapan
An èisteachd|33|False|Clapan
Àrd-bhàillidh Chomona|35|False|Feumaidh gun dèan an deoch seo muinntir Chomona beartach!
Àrd-bhàillidh Chomona|34|True|Annasach ! Iongantach !
An èisteachd|36|True|Clapan
An èisteachd|37|True|Clapan
An èisteachd|38|True|Clapan
An èisteachd|39|True|Clapan
An èisteachd|41|True|Clapan
An èisteachd|40|True|Clapan
An èisteachd|43|True|Clapan
An èisteachd|44|True|Clapan
An èisteachd|45|True|Clapan
An èisteachd|46|True|Clapan
An èisteachd|47|True|Clapan
An èisteachd|48|True|Clapan
An èisteachd|49|True|Clapan
An èisteachd|50|True|Clapan
An èisteachd|51|True|Clapan
An èisteachd|52|True|Clapan
Àrd-bhàillidh Chomona|2|False|Dh’fhairtlich Costag am bàs fhèin leis an deoch mhìorbhaileach seo !
Cròch|20|True|’S ann dhan deoch seo a tha sibh uile air bhioran: an tè a chuireas an t-iongnadh air ur nàbaidhean ...
Àrd-bhàillidh Chomona|55|False|Chan urrainn gu bheil ur bualadh bhasan ceàrr. Cha bhuannaich Costag a-nis
An èisteachd|53|True|Clapan
An èisteachd|54|False|Clapan

### P06

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Àrd-bhàillidh Chomona|1|False|Bidh e duilich do Shidimi a-nis bàrr a thoirt air an taisbeanadh a bha seo !
Sidimi|4|True|IOCHD!
Sidimi|5|True|Cha bu chòir dhomh, tha e ro chunnartach
Sidimi|7|False|DUILICH !
Àrd-bhàillidh Chomona|3|False|... siuthad a Shidimi, tha a h-uile duine a’ feitheamh ort
Àrd-bhàillidh Chomona|8|False|A mhnathan ⁊ a dhaoine-uaisle ... tha coltas gun dug Sidimi an call roimhpe
Cròch|9|False|Thoir dhomhsa i !
Cròch|10|False|... agus na cuir ort gun robh thu diùid, tha thu a’ milleadh an taisbeanaidh
Cròch|11|False|Tha fios aig a h-uile duine gur mise a bhuannaich a’ cho-fharpais ge b’ e dè nì an deoch agad ...
Sidimi|12|False|!!!
Fuaim|13|False|S S S I I IN|nowhitespace
Sidimi|16|False|UILEBHEIST MHÒIR !
Sidimi|2|False|Cha ... cha robh mi ’n dùil gum biodh againn ris a taisbeanadh
Sidimi|14|True|THOIR AN AIRE!!!
Sidimi|15|True|Seo deoch an
Sidimi|6|True|Tha mi

### P07

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Eun|1|False|GRÀG-GRÀG-Grr aa aa aa a a ag|nowhitespace
Fuaim|2|False|BEUM!
Peabar|3|True|... smodaig !
Peabar|5|False|... cuiridh an deoch agam gàire oirbh co-dhiù on a ...
Peabar|4|False|mo chuairt-sa a-nis, an e ?
Àrd-bhàillidh Chomona|6|True|Ruith, òinseach!
Àrd-bhàillidh Chomona|7|False|Tha sinn seachad air a’ cho-fharpais ! ... teich !

### P08

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Peabar|2|False|... mar as àbhaist, dh’fhalbh a h-uile duine nuair a thàinig a’ chuairt againne
Peabar|1|True|Sin agad e ...
Peabar|4|True|Co-dhiù no co-dheth, tha beachd agam a-nis air na nì sinn leis an “deoch” agad, a Churrain
Peabar|5|False|... cuiridh sinn rian air cùisean an-seo is dhachaigh leinn an uairsin !
Peabar|7|True|Thusa a
Peabar|8|False|chanèiridh-shòmbaidh-thòiseil-ana-mhòr!
Peabar|10|False|An gabh thu deoch eile ma-thà? ...
Peabar|11|False|... nach gabh, a dhroch-isein ?
Peabar|6|False|HOIGH!
Fuaim|9|False|B R A G !|nowhitespace

### P09

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Peabar|1|True|Seadh, leugh an leubail gu cùramach ...
Peabar|2|False|... Dòirtidh mi mu do cheann e gu lèir mura fàg thu Comona làrach nam bonn !
Àrd-bhàillidh Chomona|3|True|Air sgàth ’s gun do shàbhail i ar baile nuair a bha e fo chunnart
Àrd-bhàillidh Chomona|4|False|bheir sinn duais a’ chiad àite do Pheabar airson deoch ... dè bh’ ann ??!!
Peabar|7|False|... an-dà ... a dh’innse na fìrinn, chan e deoch a bh’ ann an da-rìribh ; seo cuid mùin mo chait on turas mu dheireadh dhan lighiche-bheathach!
Peabar|6|True|... Hàhà! seadh ...
Peabar|8|False|... mholainn gun a taisbeanadh ma-thà ...
Neach-aithris|9|False|Eapasod 6: Co-fharpais nan deoch
Neach-aithris|10|False|Deireadh na sgeòil
Sgrìobhte|5|False|50,000 Co
Urram|11|False|Sa Mhàrt 2015 – Obair-ealain is sgeulachd le David Revoy – Eadar-theangachadh le GunChleoc

### P10

Name|Position|Concatenate|Text|Whitespace (Optional)
----|--------|-----------|----|---------------------
Urram|1|False|Tha Pepper&Carrot saor is le tùs fosgailte air fad agus ’ga sponsaireadh le taic nan leughadairean còire. Mòran taing dhan 245 pàtran a thug taic dhan eapasod seo :
Urram|4|False|https://www.patreon.com/davidrevoy
Urram|3|False|’S urrainn dhut dol ’nad phàtran Pepper&Carrot cuideachd airson an ath-eapasod :
Urram|7|False|Innealan : Chaidh 100% dhen eapasod seo a tharraing leis a’ bhathar-bog saor Krita air Linux Mint
Urram|6|False|Bun-tùs fosgailte : tha a h-uile faidhle bun-tùis le breathan is cruthan-clò ri fhaighinn air an làrach-lìn oifigeil
Urram|5|False|Ceadachas : Creative Commons Attribution Faodaidh tu atharrachadh, a cho-roinneadh, a reic is msaa. ...
Urram|2|False|Алексей ★ Глеб Бузало ★ 獨孤欣 & 獨弧悦 ★ Addison Lewis ★ A Distinguished Robot ★ Adrian Lord ★ Ahmad Ali ★ Aina Reich ★ Alandran ★ Alan Hardman ★ Albert Westra ★ Alcide ★ Alejandro Flores Prieto ★ Alex ★ Alexander Bülow Tomassen ★ Alexander Sopicki ★ Alexandra Jordan ★ Alex Lusco ★ Alex Silver ★ Alex Vandiver ★ Alfredo ★ Ali Poulton (Aunty Pol) ★ Allan Zieser ★ Andreas Rieger ★ Andrej Kwadrin ★ Andrew ★ Andrew Godfrey ★ Andrey Alekseenko ★ Angela K ★ Anna Orlova ★ Antan Karmola ★ Anthony Edlin ★ Antonio Mendoza ★ Ardash Crowfoot ★ Arjun Chennu ★ Arne Brix ★ Aslak Kjølås-Sæverud ★ Axel Bordelon ★ Axel Philipsenburg ★ Barbix ★ Ben Evans ★ Bernd ★ Betsy Luntao ★ Boonsak Watanavisit ★ Boris Fauret ★ Boudewijn Rempt ★ BoxBoy ★ Brett Smith ★ Brian Behnke ★ Brian Smith ★ Bryan Butler ★ Bui Dang Hai Trieu ★ Carlos Levischi ★ Charlotte Lacombe-bar ★ Chris Radcliff ★ Chris Sakkas ★ Christian Gruenwaldner ★ Christophe Carré ★ Christopher Bates ★ Clara Dexter ★ codl ★ Colby Driedger ★ Conway Scott Smith ★ Cuthbert Williams ★ Cyrille Largillier ★ Cyril Paciullo ★ Damien ★ Daniel ★ Daniel Björkman ★ Danny Grimm ★ David Tang ★ DiCola Jamn ★ Dmitry ★ Donald Hayward ★ Duke ★ Eitan Goldshtrom ★ Enrico Billich ★ Epsilon ★ Eric Schulz ★ Faolan Grady ★ Francois Schnell ★ Garret Patterson ★ Ginny Hendricks ★ GreenAngel5 ★ Grigory Petrov ★ Guillaume ★ Guillaume Ballue ★ Gustav Strömbom ★ Guy Davis ★ Happy Mimic ★ Helmar Suschka ★ Henning Döscher ★ Ilyas ★ Irina Rempt ★ Ivan Korotkov ★ James Frazier ★ Janusz ★ Jared Tritsch ★ JDB ★ Jean-Baptiste Hebbrecht ★ Jean-Gabriel LOQUET ★ Jeffrey Schneider ★ Jessey Wright ★ Jim ★ Jim Street ★ Jiska ★ Joachim Schiele ★ JoÃ£o Luiz Machado Junior ★ Joern Konopka ★ joe rutledge ★ Johanne Thomson ★ John ★ John Urquhart Ferguson ★ Jónatan Nilsson ★ Jonathan Leroy ★ Jonathan Ringstad ★ Jon Brake ★ Jorge Bernal ★ Joseph Bowman ★ Julien Duroure ★ Justus Kat ★ Kai-Ting (Danil) Ko ★ Kasper Hansen ★ Kate ★ Kathryn Wuerstl ★ Ken Mingyuan Xia ★ Kingsquee ★ Kroet ★ Levi Kornelsen ★ Liselle ★ Lorentz Grip ★ L S ★ Luc Stepniewski ★ Luke Hochrein ★ MacCoy ★ Magnus Kronnäs ★ Manuel ★ Marc & Rick ★ Marcus ★ Martin Owens ★ Mary Brownlee ★ Masked Admirer ★ Mathias Stærk ★ Mefflin Ross Bullis-bates ★ Michael ★ Michael Gill ★ Michael Pureka ★ Michelle Pereira Garcia ★ Mike Mosher ★ Miroslav ★ Muzyka Dmytro ★ Nataya Castillo ★ Nazhif ★ Nicholas DeLateur ★ Nicholas Terranova ★ Nicki Aya ★ Nicola Angel ★ Nicolae Berbece ★ Nicole Heersema ★ Nielas Sinclair ★ NinjaKnight Comics ★ Noble Hays ★ Noelia Calles Marcos ★ Nora Czaykowski ★ Nyx ★ Olivier Amrein ★ Olivier Brun ★ Omar Willey ★ Oscar Moreno ★ Öykü Su Gürler ★ Ozone S. ★ Pablo Lopez Soriano ★ Pat David ★ Patrick Gamblin ★ Paul ★ Pavel Semenov ★ Pet0r ★ Peter ★ Peter Moonen ★ Petr Vlašic ★ Philippe Jean Edward Bateman ★ Pierre Geier ★ Pierre Vuillemin ★ Pranab Shenoy ★ Pyves & Ran ★ Raghavendra Kamath ★ Rajul Gupta ★ Reorx Meng ★ Ret Samys ★ Rictic ★ RJ van der Weide ★ Roberto Zaghis ★ Roman ★ Rumiko Hoshino ★ Rustin Simons ★ Sally Bridgewater ★ Sami T ★ Samuel Mitson ★ Scott Petrovic ★ Sean Adams ★ Shadefalcon ★ ShadowMist ★ Shafak ★ Shawn Meyer ★ Simon Forster ★ Simon Isenberg ★ Sonny W. ★ Soriac ★ Stanislav Vodetskyi ★ Stephanie Cheshire ★ Stephen Bates ★ Stephen Smoogen ★ Steven Bennett ★ Stuart Dickson ★ Surt ★ TamaskanLEM ★ Tar8156 ★ Terry Hancock ★ TheFaico ★ Thomas Citharel ★ Thomas Courbon ★ Thomas Schwery ★ Tim Burbank ★ Tim J. ★ Tomas Hajek ★ Tom Demian ★ Tom Savage ★ Tracey Reuben ★ Travis Humble ★ Tree ★ Tyson Tan ★ Urm ★ Victoria ★ Victoria White ★ Vladislav Kurdyukov ★ Vlad Tomash ★ Westen Curry ★ Witt N. Vest ★ Xavier Claude ★ Yalyn Vinkindo ★ Yaroslav ★ Zeni Pong ★ Źmicier Kušnaroŭ
